Kookworkshops

Workshops

Kookworkshop

Een kookworkshop is zeer geschikt als bedrijf- of afdelingsuitje, teambuilding, vrijgezellenfeest of gewoon met een groep vrienden of vriendinnen gezellig koken! Tijdens het koken krijgt u handige tips mee, maar voorop staat dat u een gezellige middag of avond heeft. Onder het genot van een goed glas wijn en een ontspannen sfeer bereidt u de beste gerechten. Na het koken staat er een gezellig gedekte tafel klaar, waar u van uw eigen creaties gaat genieten. Al met al een gezellig, leerzaam en culinair programma. De workshops zijn vanaf 10 personen. Voor kleinere groepen geldt een toeslag van 50,-.

Sfeervolle locatie’s of een eigen locatie naar keuze

De workshops houden we op sfeervole locaties . In een mooi ingericht pand met heerlijk openhaard vuur, lekkere loungeplekken en een mooie grote tafel. Mooie inrichting en een warme en gezellige omgeving vinden we heel belangrijk. Je voelt je er meteen thuis! Alle workshops zijn ALL-IN, dus inclusief verschillende dranken (bier, wijn,fris, koffie/thee), materialen, uitleg, handout, etc.

Wanneer je zelf een locatie hebt kan dit uiteraard ook. Dan houden we de workshop bij je thuis, op je bedrijf  of op een andere unieke locatie.

Mogelijkheden

“Braaien” is BBQ-en op z’n Zuid-Afrikaans. Tijdens de BRAAI workshop leert u verschillende soorten “premium” stukken vlees bereiden, zoals kalfsmuis, varkensroast, bavette en lamsbout. Dit alles op de echte Zuid Afrikaanse Braai!! U krijgt uitleg over de verschillende soorten van bereiding en de kooktechnieken op de Braai. Uiteraard doen de groentevitamientjes ook mee! We braaien heerlijke groenten en maken de lekkerste marinades en sausjes ter plekke. Tijdens en na de BRAAI workshop kunt u genieten van uw zelfgemaakte creaties. “Zonder BRAAI geen bier” dus schenken we… BIER, rode en witte wijn en diverse frisdranken. Wat gaan we o.a. maken?

  • Carpaccio van kalfsmuis
  • Rib Roast van het varken
  • Slow grilled Bavette en diverse groenten
  • Lamsbout met gegrilde maiskolven
  • Verschillende sausen en marinades

Duur: 3 a 3,5 uur
Kosten: € 70,- per persoon (all in)

Tijdens de workshop “Tapas” maakt u verschillende typische Spaanse tapas. Tijdens de middag of avond worden een aantal verschillende warme en koude tapas bereid. Je leert een groot aantal verschillende tapas maken uit diverse regio’s van Spanje. We werken met super verse (zoveel mogelijk biologische) ingrediënten en tijdens de workshop gaan we natuurlijk zelf deeg maken voor de empanada’s. Dit arrangement is inclusief mooie bijpassende wijnen en plat en bruis water. Wat gaan we (o.a.) maken?

  • Tortilla de patatas
  • Pinchos (kleine belegde broodjes)
  • Empanada’s
  • Albondigas (kleine gehaktballetjes in eigen tomatensaus)
  • Gevuld cherrytomaatje met (hangop) yoghurt-roomkaas, verse kruiden en geroosterde pijnboompitjes
  • Spiesje gemarineerde manchego, cherrytomaat, rucola
  • en nog een paar super lekker tapas… informeer naar de mogelijkheden

Duur: 2,5 a 3 uur
Kosten: € 55,- per persoon (all in)

De Italiaanse keuken staat bekent om haar pure smaken. Echte klassiekers komen tijdens de workshop aan bod. We ontvangen u met een heerlijke frisse prosecco en gaan direct aan de slag met culinaire, smakelijke hapjes. Tijdens de workshop schenken we mooie bijpassende Italiaanse wijnen en als afsluiter drinken we een heerlijke Italiaanse espresso. Dit arrangement is inclusief plat en bruis water en begeleidende wijnen. Wat gaan we maken?

  • Diverse italiaanse hapjes; bruschetta, basilicumpesto, crostini mozzarella
  • Pompoensoep met tijm en parmezaancroutons
  • Kip met salie, oregano, tijm en witte wijn uit de oven
  • Panna cotta met seizoensvruchtjes
  • Gevuld cherrytomaatje met (hangop) yoghurt-roomkaas, verse kruiden en geroosterde pijnboompitjes
  • Spiesje gemarineerde manchego, cherrytomaat, rucola
  • en nog een paar super lekker tapas… informeer naar de mogelijkheden

Duur: 3 uur
Kosten: € 55,- per persoon (all in)

Deze workshop staat in het teken van de verschillende producten die geproduceerd of geteeld worden in ons prachtige Reestdal! Lokale boeren, agrariërs, melkveehouders, varkenhouders, molenaars, jagers, etc., etc., etc…

Je krijgt uitleg waar de verschillende ingrediënten vandaan komen, door welke boer ze geproduceerd worden en wat het unieke verhaal erachter is. Tijdens de workshop gebruiken we deze fantastische ingrediënten om de heerlijkste gerechten te maken. Er komt een heuse 4 gangen maaltijd op tafel te staan mét natuurlijk kwaliteitswijnen van de Reestlandhoeve….

Dat wordt smullen!!!

Duur: 3 uur
Kosten: € 55,- per persoon (all in)
Vragen?

Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden!